Bevlogen ondernemer initieert burgertop Venray - Vereniging Limburgse Gemeenten
41
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-41,bridge-core-2.7.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Categorie
Venray
Tags
bottom up

Bevlogen ondernemer initieert burgertop

Venray

Tom Vaessen is een bevlogen ondernemer, hij is energieleverancier en brengt bijeenkomsten tot leven. Tom vond het een interessant gegeven (ook om van te leren) of een burgertop ook zonder overheid(subsidie) gerealiseerd kon worden. Zo bracht hij een energieke groep mensen in beweging om zijn idee mee vorm te gaan geven. Uitgangspunt was: door en voor de inwoners, los van de overheid maar wel met medeweten van. En dat lukte. Met een projectteam van 6 vrijwilligers, vele vrijwilligers, ambassadeurs en sponsors (geld en in natura) werd op 28 januari 2017 met 100 inwoners nagedacht over HUN Venray.

Een burgertop is een bijeenkomst om nieuwe ideeën te bedenken voor en door de samenleving van een stad of gemeenten. Door het gesprek met elkaar aan te gaan ontstaat energie en ook creatieve ideeën. Uiteraard wordt zo’n top van tevoren goed georganiseerd zodat de creatieve processen ook kunnen ontstaan. Tom en zijn mensen geloven erin dat de gemeenschap de dialoog moet blijven aangaan om invloed uit te blijven oefenen op je eigen leefwereld. De gemeenteraad neemt de besluiten, dat is een democratisch gegeven. Daarvoor kan goede input nooit kwaad. Nieuw aan de burgertop is dat er ook voorstellen worden gedaan voor de agenda. Met andere woorden, wat vinden de inwoners, ondernemers, scholen, jeugd enz. belangrijk om op te pakken. Inwoners weten als geen ander wat goed is voor hun stad.

Mooi is dat de bijeenkomst geheel door de samenleving werd georganiseerd. Zalen werden ter beschikking gesteld, catering werd gratis aangeboden, publiciteit werd geregeld. Kortom volledig self supporting. Dat kan alleen als iedereen het belang ervan inziet om een bijdrage te leveren. En dat is wonderwel gelukt. De top kreeg een vervolg in de vorm van werkgroepen die een paar weken later alweer bij elkaar kwamen.
Vanuit alle ideeën, een top 10 en een top 7 is er uiteindelijk een TOP 5 ontstaan:
Pitch Venray | Uw moment!
Veiligheid begint bij jezelf!
De Bijeenkorf!
Schuuf már án!
De Sociale Makelaar.

Omroep Venray en andere media hebben verslag gedaan van de bijeenkomsten en daarmee een nog groter publiek bereikt dat al actief meedeed. Je zal maar zo’n actieve gemeenschap en ondernemers in je gemeente hebben.

Lees meer op www.burgertopvenray.nl