De Vereniging Limburg verbindt Pareltjes in Limburg - Vereniging Limburgse Gemeenten
283
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-283,bridge-core-2.7.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Categorie
Algemeen

De Vereniging Limburg verbindt Pareltjes in Limburg

Op de vraag van gedeputeerde Marleen van Rijnsberg trokken 6 verkenners bijna een jaar door onze provincie. Die vraag luidde: ‘Peil eens in de provincie wat er na twee jaar Sociale Agenda in gang is gezet. Waar gebeuren de mooie dingen, waar schuurt het nog? Waar kunnen wij als provincie nog actiever in zijn? Waar kunnen we versnellen? En als jullie dan toch onderweg zijn, verbindt dan alvast mensen en initiatieven’.

Deze verkenning heeft geresulteerd in een schat aan initiatieven, meningen, ervaringen en gesprekken die zijn samengebracht in een prachtig vormgegeven en zeer inspirerend magazine. Uiteraard was het doel niet het maken van dat magazine. Net als deze site wil De Vereniging Limburg (zo werd de beweging genoemd) een overzicht bieden, verbinden, verleiden, inspireren om te komen tot nog meer ontwikkelingen in onze Limburgse samenleving die uiteindelijk iedereen een kans biedt om zijn bijdrage te leveren aan zijn eigen geluk en dat van anderen.

Door te werken aan de basis van het sociale weefsel wordt direct ook een fundering gelegd voor bestuurlijke vernieuwing en nieuwe vormen van lokale democratie. Ontwikkelingen in de samenleving koesteren en waar nodig faciliteren, daarvoor is een nieuwe frisse kijk op besturen voor nodig. Besturen van overheden, instellingen, onderwijs, verenigingen, ondernemingen en instituties. Om te zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving zijn die nieuwe vormen van lokale democratie hard nodig.

De volgende website is meer dan inspirerend.

www.devereniginglimburg.nl

Doorklikken op de pareltjeskaart geeft een mooi geografisch overzicht van de initiatieven in onze provincie.