Roerdalen vergroot het geluk! - Vereniging Limburgse Gemeenten
105
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-105,bridge-core-2.7.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Categorie
Roerdalen

Gelukt!

Roerdalen

Geluk is een beetje maakbaar. Dat heb je voor een deel zelf in de hand. In Roerdalen wordt onder de vlag van ‘Klein Geluk uit Roerdalen’ gewerkt aan het vergroten van geluk. Het begon jaren geleden vooral op het gebied van toerisme en recreatie. Inmiddels ontstaan er uit de ‘klein geluk’ gedachte steeds meer mooie sociale en maatschappelijke initiatieven en verbindingen. Roerdalen wil door mensen zich laten realiseren dat je gelukkig kunt worden door iets voor een ander te betekenen. De gemeente wil via deze aanpak inwoners en bezoekers raken met dit ideaal.

De gemeente Roerdalen wil bijdragen aan geluk van alle mensen in Roerdalen en vertaalt geluk in beleid en nieuwe manieren van werken. De gemeente Roerdalen heeft een gelukscoördinator in dienst (fulltime ambtenaar en portefeuille wethouder) om deze ontwikkeling te begeleiden. De gemeente wil de randvoorwaarden creëren waarin meer geluk voor meer mensen makkelijker bereikbaar wordt. Geluk als motor voor vertrouwen en democratische waarden. Iedereen kan meedoen om gelukkig te worden, of anderen gelukkig te laten zijn. Daar is niet veel budget voor nodig. Geluk als motor ook om gedragsverandering te stimuleren, ook binnen de raad en organisatie.

“Als gemeente willen wij het goede voorbeeld geven als respectvolle en gelijkwaardige gesprekspartner voor onze inwoners en ondernemers. Dit vraagt om veranderingen van onze manier van werken, houding en gedrag. Medewerkers krijgen ruimte en vertrouwen om zelf zaken aan te pakken en hierin verantwoordelijkheid te nemen. Dat vertrouwen motiveert en daar word je ook gelukkig van. De rol van de gemeente verandert. Samen met onze inwoners zoeken we naar een nieuwe balans. We willen eraan bijdragen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving en dat vertrouwen in de overheid en tussen onze inwoners groeit.”

meer informatie: www.roerdalen.nl