Trendsportal: verkeers- en vervoersvraagstukken in Noord-Limburg - Vereniging Limburgse Gemeenten
119
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-119,bridge-core-2.7.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Categorie
Beesel, Bergen, Gennep, Horst a/d Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo, Venray, Verkeer

Trendsportal

“Trendsportal biedt inwoners, bedrijven, belangstellenden en overheden toegang tot prikkelende ideeën en een onverwachte kijk op verkeers- en vervoersvraagstukken in Noord-Limburg. Trendsportal is een initiatief van de acht gemeenten van het Regionaal Mobiliteit Overleg Noord-Limburg en staat open voor iedereen die zich, persoonlijk of professioneel, betrokken voelt bij en actief wil bijdragen aan duurzame, veilige en slimme mobiliteit voor morgen.”
Dat is de prikkelende ambitie die op de website staat. In plaats dat de overheid maakt voor mobiliteit in de regio, doet de samenleving dat zelf.

Trendsportal is de werknaam van de 8 samenwerkende Noord-Limburgse gemeenten. Op zich al een beleidsvernieuwing om niet per gemeente maar voor een regio te komen met een gezamenlijke aanpak. In democratisch opzicht zijn het verschuivende panelen van een van oudsher overheidstaak naar een opgaven vanuit de samenleving.
Door razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van o.a. e-mobiliteit, logistiek, circulaire economie en ook de veranderende samenleving zal de visie van de raadsleden op ruimtelijke kwaliteit, verkeersstromen, openbaar vervoer, parkeren, mobiliteitskeuze interessante prikkels krijgen waarvoor tijdens het raadswerk een podium in de samenleving kan worden gecreëerd.

Trendsportal brengt die ontwikkelingen niet alleen in kaart door ze op te schrijven, maar ook door processen met bestuurders, raadsleden, ondernemers, bewoners en professionals te doorlopen waardoor onze kijk op mobiliteit kan worden verrijkt. Dat proces gaat onverminderd door, ook na de samenstelling van de nieuwe gemeenteraden. Trendsportal creëert immers niet een nieuw rapport maar een beweging die letterlijk de toekomst toelaat in ons dagelijkse handelen en denken. Hierbij spelen de behoeften en ontwikkelingen in de samenleving de hoofdrol. De rol van het gemeentebestuur verschuift naar regelende en controlerend luisterend en mee bewegend. De wereld van volgend jaar ziet er heel anders uit. Daarom is beleid maken voor een volledige coalitieperiode niet meer van deze tijd.

www.trendsportal.nl